A helyiek szaktudására épít a Bridgestone
2017-10-30 16:30

85 milliárd forint, 739 új munkahely, 77.000 m²-rel nagyobb gyár, 1,4 millióval több gumiabroncs évente és világszínvonalú gyártástechnológia – mindezek nem csupán a japán Bridegstone óriási tatabányai beruházásának adatai, hanem – ahogyan Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató asszony fogalmazott - egyértelmű elismerései annak, hogy hazánk, és azon belül Tatabánya is jóval több ma már, mint egy alacsony költségű gyártóhelyet biztosító ország vagy város. A képzett, tehetséges munkaerő, a modern infrastruktúra, a fejlődő gazdaság mind-mind vonzó környezetet biztosítanak az olyan nagy volumenű fejlesztésekhez, mint amilyet nemrég ünnepeltek az ipari parkban.

Orbán Viktor miniszterelnök úr, Kosuge Junichi, Japán Magyarországi Nagykövete, Adolfo Llorens, a Bridgestone Manufacturing EMEA Senior Alelnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő úr és ügyvezető asszony együtt nyomta meg a gombot a világ vezető abroncs és gumitermék-gyártó vállalata tatabányai gyárának most felavatott új egységében, hogy legördüljenek a szalagról az első termékek. Az abroncs kézjegyükkel való ellátása után bejárták a több mint 97 ezer m²-es új csarnokot, amelynek létrejöttével 144 ezer m²-esre nőtt, közel 1100 dolgozójával pedig a megye egyik legjelentősebb foglalkoztatójává vált a tatabányai Bridgestone.

"Büszkék vagyunk rá, hogy a világon először itt építették be az új típusú mixert, amellyel jobb és egyenletesebb minőségű gumit lehet immár előállítani, és büszkék vagyunk arra is, hogy Japán után Európában először Tatabányán alkalmazza a vállalat mesterséges intelligencia alapú digitális gyártástechnológiáját.

Bízom benne, hogy töretlen marad a városunkban a társadalmi szerepvállalás területén is igen aktív Bridgestone fejlődése, és újabb és újabb sikereket ünnepelhetünk még együtt a jövőben!" Fogalmazott Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármestere a Facebookon.