Folytatódik a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum
2019-04-10 07:58

Sajtóközlemény

TOP-6.8.2-16-TB1-2018-00001 TATABÁNYAI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM II.

 

FOLYTATÓDIK A TATABÁNYAI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

 

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal által alkotott konzorcium sikeresen pályázott a Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.8.2-16 Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében kódszámú felhívásra. Az Európai Szociális Alapból finanszírozott pályázatnak köszönhetően a konzorcium, a város foglalkoztatási helyzetének javítása céljából, 449 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

 

A projekt célkitűzése a tatabányai lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piacon való elhelyezkedésének támogatása, ezzel együtt a munkaerőhiány csökkentése foglalkoztatási és képzési programok megvalósításával Tatabányán és a tatabányai Ipari Park területén. A projekt céljai között szerepel, hogy a már felállított Paktumszervezet elősegítse a munkaerőpiaci szereplők közötti párbeszédet, jó gyakorlatok bemutatását, tartós kapcsolatok megteremtését, illetve a munkaerő-kereslet és -kínálat még közvetlenebb összekapcsolását. A projekt keretében a konzorcium munkaerő-piaci tanácsadással és mentori szolgáltatásokkal segíti elő az álláskeresők képzését, elhelyezkedését és tartós foglalkoztatottságát.

 

A projektben a konzorcium legalább 308 személyt fog bevonni a munkaerőpiaci programba és minimum 130 főt álláshoz juttat. A projekt célja, hogy a támogatás után hat hónappal legalább 32 fő rendelkezzen állással.

Letöltések