Lezajlott a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum program első felének záró fóruma
2019-03-25 08:30

A Fórumon dr. Fogarasi Richárd köszöntötte a résztvevőket, majd átfogó bemutatást tartott a projekt jelenlegi státuszáról és az elért eredményekről. A hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerőpiacra történő visszahelyezését megvalósító programra első ütemben 300 millió Ft, a projekt folytatásaként pedig várhatóan további 449 millió Ft költségkeret, összesen 749 millió Forint áll rendelkezésre a megvalósításra 2020.09.30-ig bezárólag.

 

A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum rendszeresen részt vesz állásbörzéken, ezzel is igyekszik minél szélesebb körben megszólítani az álláskeresőket.  Az állásbörzék mellett marketing és toborzó tevékenységet folytat annak érdekében, hogy nagyobb számban érhessen el ügyfeleket. Richárd kiemelte a honlap jelentőségét, ahol a fórum idején 20 munkaadó 81 pozícióra szóló hirdetése található meg és 176 regisztrált ügyfél jelent meg. A paktum a honlapon megjelent álláshirdetéseket, fontosabb szervezeti híreket közösségi média felületen terjeszti, a Facebook oldal már 203 követővel rendelkezik.

 

A szakmai megvalósítás eredményei folyamatosan megmutatkoznak, eddig 364 személlyel történt meg a kapcsolatfelvétel és 82 fő mentorálása kezdődött meg. 134 fő hátrányos helyzetű álláskereső munkavállaló támogatott elhelyezése történt meg és 13 személynél a vállalkozóvá válást segítették az együttműködésben résztvevő kollégák.

 

Sikerrel zárultak a projekt targoncavezető és raktáros képzései, összesen 3 képzési csoport, 51 fő hátrányos helyzetű álláskereső kaphatott piacképes szakmát.

 

A fent említett eredményekről az előadáson bemutatott összefoglaló oldal ad részletes tájékoztatást.

 

 

A Fórumon előadójaként először Nagy Orsolya a profession.hu-tól tartotta meg előadását. Az előadás témája az új munkatársak megtalálása és megtartása volt. A Profession.hu 2017-ben elnyerte a Legjobb Munkahely díjat, 2016-ban pedig az Év Irodája címet is megszerezte. Nagy Orsolya bemutatta a cég toborzási technikáit, a social mediában rejlő lehetőségeket. Az új munkatársak megtalálása mellett a kollégák megtartása legalább ennyire lényeges, ezért betekintést nyerhettünk a cégkultúrába, a megtartó erővel bíró inspiráló munkakörnyezetre csak úgy, mint a munkahelyi légkört támogató tényezőkre.  

 

A fórum második előadójaként Petróczi Ferenc, a Málta szakmai vezetője beszélt a jövő munkahelyeiről. Nagy hangsúlyt kapott az érzelmi intelligencia megfelelő kezelése és szabályozása, meghatározó érvényű felhasználása a kreativitásban és gondolkodásban. Előkerült a felgyorsult világ megértésének kérdése, annak az egyén lélekre gyakorolt hatásai. A jövőben valószínűen változásra kell számítani a nők foglalkoztatási arányának emelkedésében és egyre fontosabb lesz a generációk közötti tudásátadás, az 50 év feletti munkavállalók ismeretére való igény.

 

A Fórum napján az Irányító Csoport is megtartotta ülését, ahol a tagok egyhangúan megszavazták a projekt folytatását.

A Fórumról készült emlékeztető itt elérhető:

Letöltések