Nem munkaerőhiány van, hanem munkakedv hiány!
2017-02-08 11:31

(fotó:www.munkaugy.co.hu)

Nem munkaerőhiány van!

Rengeteg ember keres állást, rengeteg ember próbál elhelyezkedni, rengeteg ember keres valójában nem állást és nem munkát, hanem fizetést.

A cégek nézőpontjából pedig tényleg hiány van, de azokból az emberekből, akik valójában akarnak dolgozni.

Nézzük mi a konkrét helyzet: Elmegy valaki értékesítőnek, azért mert úgy hallotta, hogy az értékesítőnek adnak cégautót, jó fizetést és valójában el lehet lébecolni hónapokig és meg lehet magyarázni, hogy azért nincs teljesítmény, mert éppen olyan a piac, meg éppen a konkurencia, meg az árak, meg az ügyfelek, stb. Ez a valóság!

Munkaerőhiány lenne?

Nem, nincs munkaerőhiány… munkahajlandóság hiány van. Abból van hiány, hogy az emberek hajlandóak legyenek dolgozni. Ha a munkavállalók szeretnének több pénzt keresni, akkor egész egyszerűen fel kell emelniük a hajlandóságukat, a hajlandósági szintjüket a munkavégzésre.

Egyre többen vannak azok a munkavállalók, akik eldöntötték, hogy hajlandóak dolgozni. Nagyon sokan közülük találnak is munkát.

Sajnos előfordul az a helyzet is, hogy bizonyos cégeknél bármilyen jó teljesítményt ad le valaki, azt a jó teljesítményt nem értékelik a cégvezetők, sőt mi több alacsony fizetéssel, éhbérrel, nem bejelentett bérrel, stb. jutalmazzák. Ez a másik véglet.

Azoknak, akiknek az a céljuk, hogy minél több értéket teremtsenek, hogy képesek legyenek ténylegesen hozzájárulni egy csoport, egy cég, egy vállalat sikeréhez, könnyebben el tudnak helyezkedni. Számos olyan cégvezető létezik, akik hajlandóak arra, hogy normális munkakörülményeket teremtsenek egy munkavállalónak. Akik nem alkudozni szeretnének a kollégák fizetésével, hogy hogyan lehetne a fizetésüket még jobban levinni, vagy hogyan lehetne a munkatárs fizetését felére csökkenteni, hanem fizetni szeretnének, sokat szeretnének fizetni… CSERÉBE viszont arányosan megfelelő teljesítményt szeretnének kapni.

Jelen pillanatban ez a magyar munkaerőpiac betegsége, nem a munkaerőhiány. Hanem az, hogy olyan szélsőséges gondolkodásmódok vannak, hogy ezek már-már értelmezhetetlenek.

forrás: HRblog