Sikeres vizsgákkal zárult a targoncavezető és raktáros képzés.
2017-12-06 13:40

A Tatabányai Foglalkoztatási Paktum projekt keretében indított építő-és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető) és raktáros képzés 2017 október végén lezárult. 

A képzés két modulból épült fel, először a résztvevők a raktározási feladatokkal ismerkedhettek meg, átfogó, komplex képet kaphattak mindazon feladatokról, amikkel egy raktáros munkája során találkozhat. A  második modul maga a targoncavezetői jogosítvány megszerzése összpontosított. A képzésen résztvevők megismerkedhettek számos olyan eszközzel, melyeket egy raktárban anyagmozgatásra használnak. Az elméleti rész után nagyon élvezték a gyakorlati feladatokat, ezen rendkívüli eszközök használatát, a vezetés és a sikeres deponálás élményét. 

A résztvevők mindkét modul kapcsán vizsgáztak, az első egy elméleti tananyag kapcsán írásbeli és szóbeli vizsgából állt. A targoncavezetői vizsga a jogosítvány megszerzéséről szólt, melynek során a vizsgázók gyalogvezetésű, vezetőállásos és vezetőüléses targonca vezetésére jogosító okmányt szereztek.

A képzés finanszírozásához a Tatabányai Foglalkoztatási Paktum járult hozzá, melynek során az Uniós pályázat lehetőségeit kihasználva a résztvevők ingyenesen szerezhettek versenyképes szaktudást. Mindazonáltal, hogy a képzés nappali munkarendben zajlott nem tudtak munkaviszonyból származó jövedelemet szerezni a résztvevők, így a projektnek fontos feladata az is, hogy a kieső bevételt valamilyen formában pótolja. A pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a képzés ideje alatt keresetpótló juttatásban részesüljenek, amely mindenki számára adott volt.

A pénzbeni juttatás mellett szociális segítségben is részesülhettek a megjelentek, ugyanis mentoraink a képzés során folyamatos támogatást biztosítottak.

2017 Decemberéig nyolc személy elhelyezkedett különböző munkaadónál!