Paktum GFSZ

2023. március 30. napján partnerségi fórumot tartottunk a GFSZ székházban a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és Tatabánya Megyei Jogú Városának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. által megvalósított Tatabányai Foglalkoztatási Paktum II. projekt keretében, mely egyben a projekt zárórendezvénye is volt. 

Az eseményen a „Digitalizáció és foglalkoztatás” témakörében tartottak előadásokat a meghívott szakértők. Így a  jelen levő önkormányzati, kormányhivatali, Tatabányán, illetve az Ipari Parkban tevékenykedő cégek képviselői tájékoztatást kaptak az Európai Unió digitalizációval összefüggő stratégiai céljairól és a 2030-ig megvalósulni tervezett digitális átállással kapcsolatos cselekvési tervről, elvégzendő feladatokról.  

Ezt követően a „Digitalizáció a HR-ben – A hatékony, átlátható működéstől kezdve az új generáció megtartásáig” című előadás keretében a jelenlevők megismerhették a humánerőforrás szervezésben zajló legújabb, digitalizációval összefüggő trendeket, illetve információt kaptak a munkaerőpiacra most belépő, vagy hamarosan csatlakozó Z generáció munkahelyek felé támasztott elvárásairól és munkával kapcsolatos céljairól.  

A fórum lezárásaként a szervező Gazdaságfejlesztő Szervezet cégvezetője reményét fejezte ki a tekintetben, hogy bár a projekt 2023. március 31-én lezárul, a 2016 óta kialakított partnerek közötti együttműködés a jövőben is folytatódhat. 

A Tatabányai Foglakoztatási Paktum projekt zárásaként elkészült egy, a projekt eredményeit bemutató információs kiadvány.